Verplaatsing van het EK voetbal

In dit blog over voetbal lees je alles over de sport. Momenteel is er minder nieuws dan normaal het geval is. Dit heeft er alles mee te maken dat het voetbal bijna overal is stilgelegd in verband met de gevolgen van de Corona crisis. Dit heeft veel gevolgen voor het voetbal op korte termijn. Er zijn zelfs al een hoop beslissingen gemaakt waardoor het programma nu al aardig overhoop is gegooid. De verplaatsing van het EK Voetbal van de zomer van 2020 naar die van 2021 is in ieder geval een beslissing die al vaststaat. Door alle problemen bleven er echter weinig anders opties over, waardoor iedereen de beslissing maar al te goed kon begrijpen.

Er waren helaas ook weinig andere opties. Omdat het een jubileumeditie van het toernooi betreft, is het de bedoeling dat deze over het hele continent gespeeld gaat worden. Dit maakt de hele situatie eigenlijk alleen nog maar gecompliceerder. Zeker omdat men momenteel op het hele continent kampt met de gevolgen van de corona crisis. Zodoende zag de UEFA geen andere uitweg dan het hele toernooi een zomer op te schuiven, een unicum qua beslissing. Zelden moesten er zulke ingrijpende maatregelen aan te pas komen. Voor gok-platforms was het schrikken dat het EK niet door ging in 2020, gelukkig startte deze platforms met nieuwe campagnes, zoals: Unibet EK 2021.

Gevolgen voor Oranje

Voor het Nederlands elftal hoeft het zeker geen nadeel te zijn. Omdat de ploeg met veel blessures kampte, lijkt het eerder een voordeel dan een nadeel te zijn. Enkele sleutelspelers zoals Memphis Depay en Donyell Malen leken vrijwel zeker het EK niet te gaan halen. Waarschijnlijk zullen deze volgend jaar zomer weer van de partij zijn, wat de kansen van Oranje om hoge ogen te gooien zeer vergroot. Andere landen, zoals België, komen er misschien een stuk slechter vanaf. Omdat zij een wat oudere spelersgroep hebben, is de verplaatsing van het toernooi waarschijnlijk nadelig, al zegt dit zeker niet alles.