Cristiano Ronaldo verkast naar Juventus

Het is nu al de transfer van deze zomer. Cristiano Ronaldo verkast van Real Madrid naar Juventus voor een bedrag van ruim 100 miljoen euro. Dit is een fractie meer dan dat de club uit Madrid destijd voor hem betaalde aan Manchester United. Ondanks dat Ronaldo inmiddels al 33 jaar oud is, lijkt dit logisch aangezien de bedragen in de negen jaar dat Ronaldo voor de club uit de Spaanse hoofdstad speelde alleen maar zijn toegenomen. Op dat moment was hij dan ook de duurste speler ter wereld. Maar inmiddels werd er voor vele spelers al een veel hoger bedrag neergelegd waarbij Neymar vorige zomer absoluut de kroon spande. Paris Saint-Germain betaalde maar liefst ruim 220 miljoen euro aan FC Barcelona om de Braziliaan over te kunnen nemen.

Op zijn zachtst gezegd was de keuze van Cristiano Ronaldo toch wel verrassend te noemen. De meeste kenners hadden gedacht dat de Portugees zijn loopbaan toch bij Real Madrid voort zou zetten of zou kiezen voor een lucratief avontuur in het Midden-Oosten of China. De ster wilde hier zelf echter niets van weten. Hij gaf aan zichzelf nog zeker niet oud genoeg te vinden voor een dergelijke overstap. Er wordt dus wel degelijk verwacht, ten eerste van de speler zelf, dat hij het verschil nog kan maken. Dit bewees hij afgelopen seizoen ook nog meerdere malen bij Real Madrid, evenals op het afgelopen WK voetbal. Ondanks het feit dat Portugal al vroeg in de knock-out fase van het toernooi werd uitgeschakeld liet Ronaldo meerdere malen zijn klasse zien.

Voor de fans van Juventus geeft dit plotseling nieuwe hoop op Europees succes. De club won al eerder de Champions League en was ook in de afgelopen jaren een aantal malen dichtbij maar moest toch altijd weer de meerdere erkennen in meestal de Spaanse of Engelse grootmachten van het voetbal. Met een ster als Cristiano Ronaldo aan boord, aangevuld met de prima spelers zoals Gonzalo Higuain en Paolo Dyballa die het team al had lijkt alles mogelijk.

In de Italiaanse competitie is de ´Oude Dame´ zoals de club uit Turijn ook wel genoemd wordt de laatste jaren ongenaakbaar. Nadat het jaren geleden te maken kreeg met een omkoopschandaal was het voor velen maar de vraag of de club ooit nog terug kon keren op topniveau. Er moest verplicht verder gespeeld worden in de Serie B, de tweede Italiaanse competitie. Gelukkig voor de club bleven een aantal prominente spelers het team trouw en wist men snel weer terug te promoveren. Vervolgens werd snel de oude weg weer ingeslagen met nieuwe successen als gevolg. Juventus is alweer jaren oppermachtig op het hoogse Italiaanse niveau en dat lijkt met komst van de volgens velen beste speler ter wereld al helemaal niet meer te gaan veranderen.

Ondanks dat Ronaldo de 30 dus ruim gepasseerd is, lijkt hij nog altijd topfit. De speler staat er dan ook om bekend goed voor zijn lichaam te zorgen en harder te trainen dan wie dan ook. Dit lijkt nu toch vruchten af te gaan werpen. Daar waar vele spelers op deze leeftijd beginnen met afbouwen lijkt het wonderkind van Madeira daar nog niet aan te denken. Door een nieuwe uitdaging bij Juventus aan te gaan bevestigd Cristiano Ronaldo dat hij hier nog lang niet klaar voor is en graag meer prijzen wil gaan pakken voordat hij zijn schoenen voorgoed zal opbergen.